Det här är ett ventilerande golv

Det här är ett ventilerat golv

Om man bor i ett hus som av någon anledning skulle kunna utsättas för fukt eller exempelvis radon så är det viktigt med bra ventilation. En del av detta kan vara att ha ventilerade golv. UAMS levererar ventilerade golv i Stockholm, Uppsala och Västerås.

Ventilerade golv

Ventilerade golv ett val i Stockholm, Uppsala och Västerås

Om man har problem med fukt i sitt hus kan det i längden leda till fuktskador och mögel som i sin tur kan ha negativa effekter på hälsan hos dem som bor i huset. Även radon kan med tiden leda till hälsoproblem. För att få bukt med fuktig luft och problem med radon för er i Stockholm, Uppsala och Västerås kan ett alternativ alltså vara att installera ventilerade golv.

Ventilerade golv är golv som har en luftspalt mellan betongplattan och golvmaterialet där fläktar används för att skapa ett luftdrag och undertryck. Den här typen av golv brukar kallas för mekaniskt ventilerade golv. I dessa golvsystem håller luften betongplattan torr och undviker att fukt sprider sig och att det blir problem med lukt. Luften strömmar fram och leds sedan ut ur huset.

Anledningarna att ni med villa i Stockholm, Uppsala eller Västerås med omnejd kan tänkas vilja ha ventilerade golv kan vara flera. Den här typen av system kan användas både när man lägger in ett nytt golv samt om man vill torka ur ett golv efter att ha haft problem med vatten och fukt.

Fördelar med ett ventilerat golv

Det finns olika typer av ventilerade golvsystem att välja mellan som alla är bra på olika vis. Att ha ventilerade golv har flera fördelar. Bland annat håller systemet alltså innergolvet och betongplattan torr. Med ett ventilerat system får man också ett golv som är varmare och känns skönare att gå på.