Gröna tak som passar i Stockholm

Sedumtakspecialisten levererar så kallade gröna tak i Stockholmsområdet. Gröna tak är ett vackert inslag på ditt hus som även har ett flertal fördelar.

Olika typer av gröna tak till ditt hem i Stockholm

Gröna tak är tak med naturliga växter på. Det finns olika typer av gröna tak som du kan välja till ditt hus i Stockholmsområdet. De olika typer av sedumtak som finns är en matta med sedum och örter, en matta med sedum och mossa samt en matta med sedum, örter och gräs. Förutom gröna tak som är baserade på sedum finns också gröna tak som består av vanligt gräs.

Sedum är en växt som är tålig mot upp- och nedgångar i temperaturer och som tål väder och vind. Förutom att vara tålig är den också vacker med sina blommor i flera olika färger.

Grästak är en typ av grönt tak något som har använts i Norden, och därmed även i Stockholm, under en lång tid. Att välja gräs till sitt gröna tak gör att man får ett tak som isolerar bra.

Om man vill ha ett grönt tak som mer påminner om en äng till utseendet är det gröna taket med sedum, örter och gräs ett bra alternativ.

Fördelar med gröna tak

Att välja ett grönt tak till ditt hus i Stockholmsområdet har ett flertal fördelar. Förutom att sedumen är tålig mot väder och vind och vacker samt att gräset isolerar bra så är några andra fördelar med gröna tak att sedumen hjälper till att göra rent luften runt omkring oss, sedumen står emot mot UV-strålningen som annars sliter på tak samt att sedumen och gräset håller det varmt inomhus på vintern och kyligare på sommaren.

Samtidigt bidrar du till miljön i Stockholmsområdet när du väljer ett grönt tak som bidrar till det lokala ekosystemet.