Fasadarbeten som ökar fasadens livslängd

Fasaden på en byggnad är en viktig del för husets utseende, men även för hela fastighetens välmående. Att anlita någon som kan genomföra fasadarbeten är en investering som inte bara vårdar huset utan även förlänger husets livslängd.

Fasadarbete i Stockholm

Fasadarbete som skyddar fasaden

Det finns en rad fördelar med att genomföra olika sorters fasadarbete i Stockholm. Inte endast för att fräscha upp husets utseende, utan även för att förlänga takets livslängd och hållbarhet. Vid fasadmålning och fasadrengöring skyddar man fasaden mot väder och vind och gör den även tåligare mot angrepp av mossa och mögel. Detta eftersom att en smutsig fasad lätt blir grogrund för mögel. En fasad utan smuts skyddar även bättre mot regn genom att den lättare håller sig torr. I och med detta håller fasaden även värmen i huset på ett bättre sätt under de kallare månaderna på hösten och vintern.

Anledningar till att rengöra sin fasad

Att tvätta rent sin fasad innebär inte bara att fasaden blir fri från alger och mossa – det förlänger även husets livslängd vilket innebär att man inte behöver renovera fasaden lika ofta. Därtill minskar även uppvärmningskostnaderna eftersom att påväxten på fasaden binder vatten och gör den fuktig vilket påverkar isoleringen. Att underhålla sin fasad med hjälp av fasadrengöring ser till att husets är trevligt att titta på, men kan även minska risken för fuktskador i framtiden. Detta eftersom att en smutsig fasad lätt blir grogrund för mögelangrepp.

Kostnad för fasadarbeten

Fasadarbeten kan variera i kostnad beroende på vad det är du vill utföra, vad för skick fasaden är i och vad för typ av fasad det är. Det finns flera bra och seriösa firmor på marknaden som du kan vända dig till och som erbjuder kostnadsfri offert, som exempelvis Takfix.