Stabilt väder bra för gröna tak i Stockholm

För er som har ett grönt tak i Stockholmsområdet finns det delar av året med väderlek som kräver mer av underhållet av taket.

Olika underhåll av gröna tak

Att ha ett grönt tak på sitt hus i Stockholm innebär att man får ett tak som är fint att titta på, men taket kan också kräva en del underhåll.  Den väderlek då taket rimligen kräver minst underhåll är när vädret och temperaturerna är stabila. Under en fin sommar då det varken regnar för mycket eller är alldeles för varmt krävs mindre jobb med taket än när vädret är extremt.

När våren är kommen så kan ert gröna tak i Stockholm kräva en del jobb. Under hösten och vintern kan grenar och kvistar ha samlats på taket och dessa kan i sådana fall behövas ta bort. Under våren när värmen smyger sig på kan också vädret göra att ogräs växer till sig och får fäste i taket. Detta bör då tas bort från det gröna taket.

När det regnar för mycket eller är för mycket torka kan alltså de gröna taken också behöva extra skötsel. De gröna taken i Stockholmsområdet kräver vanligen ingen bevattning, men det kan vara negativt för taket om det är extra varma temperaturer och det kan då bli aktuellt att vattna taket.

De gröna taken är bra på att hålla inne vatten, men under perioder då det regnar väldigt mycket kan takets system för avrinning behöva ses över så att de fungerar som de ska.

Gröna tak i Stockholm – att tänka på

Bra att tänka på för er som vill ha ett grönt tak på ert hus i Stockholm är att ta hjälp av ett professionellt företag och få råd om vilket slags tak som passar just i Stockholms klimat.