Betongpannor

Betong är ett material som är starkt, naturligt och lätthanterligt som passar ypperligt för tak. Förutom att betongpannorna är lätta att lägga har de också hög precision. Pannor kommer i flera olika färger och ytbehandlingar vilket gör att det är enkelt för dig som fastighetsägare att hitta något som passar dig.

Fördelarna med pannor av betong på tak är många. Pannorna har bland annat lång livslängd, är relativt billigt och om takarbetet är noggrant utfört utan slarv får du ett tag som håller i decennier. Detta gör att betongtak är förhållandevis billiga och eftersom det kommer i många olika varianter jämfört med andra typer av tak är det lätt att hitta något som passar alla fastigheter och områden i Stockholm eller andra. Resultatet blir då ett tilltalande tak till ett bra pris.

Takfix: Få hjälp med betongpannor i Stockholm

Betongpannors historia

Just betongpannor är ett relativt nytt taktäckningsmaterial om man jämför med andra typer av tak. I början av 1900-talet användes handgjorda pannor men sedan 1954 har pannor av betong maskintillverkats. När man tillverkar betongpannor används betong av hög kvalitet, vattnet som finns i betongen pressas ut så att det sedan får stelna under mycket högt tryck. Pannor gjorda av betong kommer oftast flerårig frostgaranti vilket innebär att tillverkaren försäkrar att takpannorna inte spricker vid låga temperaturer.

betongpannor Stockholm

Tegelpannor och betongpannor påminner en del om varann. Man kan tänka att pannor av betong borde vara tyngre än tegelpannor men det stämmer inte, de väger ungefär lika mycket. En väsentlig skillnad är dock att betongpannor är i större format än pannor av tegel och detta gör att läggningen går något snabbare med betongpannor.